Kansojenherra Oikealla ja oikeassa - Kansallisliberaalia pohdintaa

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 49 min 32 s sitten

Fernando Alonsolta kova ratkaisu – jättää Formula ykköset

14.8.2018 21:29

Fernando Alonso vahvisti tiistaina, ettei hän jatka Formula ykkösissä ensi kaudella. Alonso ei ilmoittanut, missä ajaa ensi kaudella, mutta todennäköinen vaihtoehto on IndyCar-sarjassa kilpaileva Andretti Racing-talli.

Alonso tiesi, ettei voisi ensi vuonnakaan voittaa McLaren-autolla maailmanmestaruutta. Radalla hän ei ole peitellyt turhautumistaan. Useasti Alonsolta on kuultu kisojen aikana turhautuneita viestejä, joissa hän on haukkunut kilpailukalustonsa lyttyyn.

Sauli Niinistön sanat nousivat esiin – Tutkija: Suomi on sotilaallisesti liittoutunut

14.8.2018 20:15

Suomi on käytännössä sotilaallisesti liittoutunut, katsoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak. Hän tarkentaa, että englanniksi termi on ”militarily aligned”, sotilaallisesti suuntautunut. Tähän tyyliin Suomea asemoi tutkijan mielestä myös presidentti Sauli Niinistö.

Tarkkaa suomenkielistä termiä Suomen nykypositiolle Salonius-Pasternak ei keksi, mutta Twitterissä hän vastaa suoraan kysymykseen Suomen liittoutumisesta.

Brittiministeriltä kova varoitus Suomessa: Mitään takeita ei ole – valmistauduttava sekavaan brexitiin

14.8.2018 17:08

”Kaikkien täytyy valmistautua sopimuksettomaan brexitiin”, varoittaa Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt.

Hunt ja hänen suomalaiskollegansa Timo Soini (sin.) kävivät tiistaina ”erinomaiset” keskustelut brexitistä, Venäjästä ja Euroopan tulevaisuudessa Vantaan Königstedtin kartanossa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö lähtee sinisten ehdokkaaksi: ”On sitä kanveesista noustu ennenkin”

14.8.2018 16:35

Puolustusministeri, sinisten kansanedustaja Jussi Niinistö on pohtinut kesän aikana tulevaisuuttaan ja kertoo nyt lähtevänsä ehdolle ensi kevään vaaleihin.

–Päätös on syntynyt: olen ehdolla ensi kevään eduskuntavaaleissa. Puolueeni on Sininen tulevaisuus ja vaalipiirini Uusimaa, josta olen tullut valituksi eduskuntaan 2011 ja 2015 vaaleissa, Niinistö kertoo tiedotteessa.

Viime vaaleissa Niinistö sai yli 11 000 ääntä ja uskoo kannatusta edelleen löytyvän ”maanpuolustushenkisten uusmaalaisten äänestäjien keskuudessa”.

Suomen yleisurheilu voi ajautua vieläkin suurempaan kriisiin

14.8.2018 16:31

Berliinin EM-kisoissa nähty suomalaisen yleisurheilun pohjanoteeraus herättää keskustelua. Negatiivinen palaute on tarpeen, mutta asiaa olisi hyvä käsitellä realistiseltakin pohjalta.

Suomi oli vuosisadan alussa ennen itsenäistymistään sekä 1920- ja 30-luvuilla yleisurheilun suurvalta. Menestys perustui siihen, että Suomessa urheiltiin amatööripohjalta tosissaan. Monessa muussa maassa yleisurheilu oli enemmänkin puuhastelua.

Karu video moottoritiesillan romahtamisesta leviää somessa: ”Tämä on kauhistuttavaa”

14.8.2018 16:16

Video moottoritiesillan romahduksesta leviää somessa kovaa vauhtia. Italian Genovassa lukuisia ihmisiä on kuollut moottoritiesillan romahdettua. Voit katsoa videon jutun lopusta.

Aborttikohu: Timo Soini jätti selvityksen Kanadan tapahtumasta

14.8.2018 15:02

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) on jättänyt oikeuskanslerinvirastoon selvityksen osallistumisestaan abortinvastaiseen tilaisuuteen virkamatkalla Kanadassa.

Oikeuskanslerinviraston esittelijäneuvos Johanna Koivisto vahvistaa Uudelle Suomelle, että Soini jätti selvityksensä tänään. Koiviston mukaan asiasta on saapunut yhteensä kuusi kantelua yksittäisiltä kansalaisilta eri puolelta Suomea.

–Niissä kaikissa se sama ydinkysymys siitä, että voiko ulkoministeri virkamatkallaan osallistua tämänkaltaiseen tilaisuuteen vaiko ei, Koivisto selventää Uudelle Suomelle.

Moottoritiesilta romahti Italiassa, kymmenien pelätään kuolleen

14.8.2018 14:49

Lukuisia ihmisiä on kuollut moottoritiesillan romahduksessa Italian Genovassa, kansainvälinen media kertoo.

Italian liikenneministeri Danilo Toninelli arvioi, että kyseessä on todennäköisesti ”valtava tragedia”. BBC:n mukaan italialainen Adnkronos-uutistoimisto raportoi paikallisten pelastusviranomaisten kertoneen jopa kymmenistä kuolleista. Poliisi on vahvistanut ainakin kymmenen ihmisen kuolleen, BBC kertoo.

Palkka 18 000 €/kk: HUS:lle uusi pomo Terveystalosta

14.8.2018 14:36

HUS:n uudeksi toimitusjohtajaksi sote-uudistuksen ytimeen on valittu Terveystalossa nykyisin toimiva dosentti, sisätautien erikoislääkäri Juha Tuominen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS tiedotti asiasta tiistaina. HUS-kuntayhtymän valtuusto päätti asiasta äänestyksen jälkeen. Tuominen sai 595,1 ääntä ja HUSin hallituksen esittämä Jari Petäjä sai 484,1 ääntä.

Terroriepäily: Auto syöksyi väkijoukkoon Lontoossa

14.8.2018 13:57

Yksi mies on pidätetty Ison-Britannian Lontoossa auton syöksyttyä väkijoukkoon Westminsterissä parlamenttitalon edustalla. Tapausta tutkitaan epäiltynä terrorismina.

Ford Fiesta ajoi päin jalankulkijoita ja pyöräilijöitä aamulla. Poliisit piirittivät auton kolarin jälkeen ja pidättivät kuskin. Muita ihmisiä autossa ei ollut.

”Niinistön näkymätön käsi operoi taustalla koko ajan” – Kirja kertoo kuinka kohuttu Nato-sopimus syntyi

14.8.2018 12:01

Presidentti Sauli Niinistö käyttää vaikutusvaltaansa laajalti venyttäen sitä valtaoikeuksiensa äärirajoille. Näin arvioi tietokirjailija Risto Uimonen uutuusteoksessaan yhtyen toisen uuden Niinistö-kirjan sanomaan.

Paavo Väyrysenkin kirjoja julkaissut kustantamo konkurssiin

14.8.2018 11:58

Velkoja haki Kustannusosakeyhtiö Paasilinnan konkurssiin.

Pitkään talousvaikeuksissa painiskellut Kustannusosakeyhtiö Paasilinna on asetettu konkurssiin viime viikolla.

Paasilinna julkaisi Paavo Väyrysen Kukahan nämäkin sotkut selvittää? -teoksen vuoden 2016 loppupuolella. Kirjassa Väyrynen käy läpi kyseistä vuotta ja arvioi, etteivät brexit ja Donald Trumpin nousu Yhdysvaltain presidentiksi yllättäneet häntä. Väyrysen lisäksi Paasilinna kustansi muun muassa Lasse Lehtisen, Kalle Isokallion sekä Leena Lehtolaisen teoksia.

Ruotsin pääministeri pillastui autopaloista – ”Mitä hemmettiä te oikein touhuatte?”

14.8.2018 10:28

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on kommentoinut Ruotsin viimeöisiä autopaloja. Viime yön aikana useissa kaupungeissa sytytettiin tuleen kymmeniä autoja.

Vain 10% Kela-tukea saavista täytti aktiivimallin ehdon – Uusi tutkimus selvittää vaikutukset

14.8.2018 09:44

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Kela ryhtyvät selvittämään aktiivimallin vaikutuksia työttömiin. Ministeriö ja Kela ovat käynnistäneet aiheesta yhteisen tutkimushankkeen. Uuden tutkimushankkeen tavoitteena on saada kattavaa tietoa siitä, miten aktiivimalli on vaikuttanut erityisesti työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa saaviin.

Kelan tiistaina julkistaman tiedon mukaan vain joka kymmenes Kelan työttömyysetuutta saava työtön on aktivoitunut aktiivimallin tarkoittamalla tavalla. Hieman alle yhdeksällä kymmenestä aktiivimalli on leikannut työttömyyskorvausta.

Aktiivimalli iski – yksi kymmenestä työttömästä aktivoitui

14.8.2018 09:11

Kela kertoo joka kymmenennen työttömän aktivoituneen, kun aktiivimalli leikkasi heidän työttömyysetuuttaan. Luku perustuu aktiivimallin ensimmäisen ja toisen tarkastelujakson väliseen muutokseen.

– Arviolta hieman yli 10 % ensimmäisen tarkastelujakson jälkeen alennettua etuutta saaneista täytti aktiivimallin aktiivisuusehdot toisen tarkastelujakson aikana, Kela kertoo tiedotteessaan.

Aktiivimallin vuoksi alennettua työttömyysetuutta sai huhti-kesäkuussa noin 150 000 henkilöä. Heistä 97 000 sai Kelan maksamaa työttömyysetuutta ja 54 000 ansiopäivärahaa.

Timo Soinin asemaan halutaan puuttua eduskunnassa: ”Ulkoministerin luottamus mitattava”

14.8.2018 08:25

Eduskunnan oppositiossa on haluja mittauttaa ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamus. Soinin toistuvat Suomen linjasta poikkeavat aborttikannanotot ovat aiheuttaneet laajaa kritiikkiä.

Muun muassa vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö vaatii sosiaalisen median kirjoituksessaan Soinin aseman selvittämistä eduskunnan syysistuntokauden alkaessa.

– Mielestäni on perusteltua mittauttaa eduskunnassa se, nauttiiko ulkoministeri Soini todella eduskunnan enemmistön luottamusta naisten oikeuksia halveksuvalla politikoinnillaan abortin täyskiellon puolesta, Niinistö kirjoittaa.

Yksi neljästä vaihtoehdosta: ”Jääkiekko poistuu olympialaisista kokonaan”

13.8.2018 23:17

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel paljasti viime viikolla paneelikeskustelussa Edmontonissa, että olympiajääkiekon tulevaisuudelle on neljä vaihtoehtoa, joita Kansainvälinen Olympiakomitea KOK parhaillaan harkitsee.

Vaihtoehtona yksi on, että NHL palaa olympiakisoihin, joissa oli mukana viidesti peräkkäin 1998-2014.

Vaihtoehtona kaksi on, että olympialaiset pelataan ilman NHL-pelaajia, kuten viime helmikuussa Pyeongchangissa.

Suomen yleisurheilun pohjanoteeraus ei yllättänyt – oli täysin ennustettavissa

13.8.2018 20:16

Suomi ei saavuttanut yleisurheilun EM-kisoista yhtään mitalia. Ensi kertaa Suomi jäi mitaleitta sitten vuoden 1966.

Suomen paras tulos Berliinin 2018 kisoissa oli kuutostila. Sen saavuttivat keihäänheittäjä Antti Ruuskanen sekä miesten pikaviestijoukkue. 1966 suomalaiset olivat sentään saavuttaneet nelos- ja viitostiloja.

Suomen Urheiluliitto SUL asetti Berliinin tavoitteeksi kolme tai neljä mitalia. Nyt oli sentään tavoite toisin kuin Rio de Janeiron 2016 olympialaisissa, joissa tavoiteltiin Mika Kojonkosken mukaan ”hyvää fiilistä”.

Elon Musk paljasti neuvottelut: ”Saudi-Arabian valtionrahasto lähestynyt monesti Teslan yksityistämisestä”

13.8.2018 18:52

Viime viikolla Wall Streetin yhdellä tviitillä sekaisin saanut Teslantoimitusjohtaja Elon Musk on kirjoittanut uuden blogikirjoituksen yhtiön sivuille. Kirjoituksessaan Musk sanoo käyneensä neuvottelut saudien kanssa Teslan yksityistämisestä.

–Saudi-Arabian valtionrahasto on lähestynyt minua monta kertaa Teslan yksityistämisestä.

PS-edustaja vingutti eduskunnan taksikorttia – nyt kommentoi Halla-aho: ”Ehkä turhin tapa kerätä huonoa julkisuutta”

13.8.2018 18:27

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi taksikorttikohua puolueen tiedotustilaisuudessa. Halla-aho otti kantaa myös ”haittamaahanmuuttoon” ja arvioi Ruotsin vaaleja.

Halla-aho katsoo eduskunnan taksikorttien leväperäisen käytön olevan ”ehkä kaikkein turhin tapa kerätä huonoa julkisuutta”.

–Minun mielestäni on poliittisesti viisasta olla käyttämättä tällaisia etuuksia, Halla-aho kertoo.

–En ala ketään nyt neuvomaan, mutta tämä on oma mielipiteeni.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Sivut