Kansojenherra Oikealla ja oikeassa - Kansallisliberaalia pohdintaa

Operaatio Suojaava reuna ja fiktiivinen kansanmurha

  • Anna Kontulan rauhantunneleita Israelin puolella rajaa
    Anna Kontulan rauhantunneleita Israelin puolella rajaa

Gazan palestiinalaississien ja Israelin armeijan välinen tulitauko on kestänyt tähän mennessä kaksi päivää. Israelin puolustusvoimat julistivat tuhonneensa suurimman osan Gazan ja Israelin välille rakennetuista tunneleista, joiden suuaukot sijaitsevat parhaimmillaan 3km Israelin rajan sisäpuolella.

Vallatuista ja tuhotuista tunneleista on löydetty asevarastoja ja kulkuneuvoja, joiden avulla Hamas on pystynyt suorittamaan operaatioita Israelin armeijaa ja siviiliväestöä vastaan. Näiden maanalaisten kompleksien puhdistaminen on ollut hyvin vaarallista, sillä tunnelit ovat usein miinoitettuja, eikä Israel kykene hyödyntämään siellä sotilaallista ylivoimaansa. Israelin armeijan tappiot ovat tällä hetkellä yli 460 miestä, joista 64 on kaatuneita. Israelin tappiot ovat suuremmat mitä missään aiemmassa Israelin ja Hamasin välisessä yhteenotossa, mikä osoittaa selvästi Hamasin tunneliverkoston tehokkuuden. 

Tähän mennessä Israelin armeija on paikantanut 30 Israeliin johtavaa tunnelia, joista osa sijaitsee yli 10m maanpinnan alla. Näiden tunneleiden arvioitu hinta on 90 miljoonaa dollaria, joka on Gazan taloudellisen tilanteen huomioiden valtava investointi. Varsinkin alueelta, jonka elintaso on täysin riippuvainen ulkomaisesta kehitysavusta.

Tunnelikompleksia on laajennettu päättäväisesti useiden vuosien ajan, vaikka alue kärsii ainakin median mielestä jatkuvaa puutetta Israelin ja Egyptin ylläpitämän saarron takia. Tunneliverkoston laajuus yllätti myös Israelin tiedustelun täysin. Tunneliverkostoon investoitu valtava rahamäärä (joista suuri osa EU:n ja Yhdysvaltojen myöntämää kehitysapua) synnytti Hamasin tukijoissa todennäköisesti pienimuotoisen järkytyksen, sillä se todisti Hamasin käyttävän kehitysyhteistyöhön varattua rahaa oman islamistisen agendansa ajamiseen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula totesi tunneliverkoston olevan hyvä asia, sillä se turvaa lääkkeiden ja muiden välttämättömien perustarpeiden toimitukset Gazan alueen siviileille. Kyseinen kansanedustaja ei tosin halunnut kommentoida sitä, miksi nämä tunnelit vievät pääosin Gazasta Israeliin ja miksi nämä kyseiset tunnelit ovat täynnä aseita ja muita hyökkäyssotaan soveltuvia välineitä. 

Siviilit ja varsinkin operaatiossa syntyneet siviiliuhrit ovat olleet esillä siitä lähtien, kun Israel aloitti vajaa kuukausi sitten sotilaallisen operaationsa Hamasia vastaan. Ylen ja monen muun suomalaisen median levittämä väite siitä, että 80% palestiinalaisten kärsimistä tappioista olisi ollut siviileitä (joista suurin osa naisia ja lapsia) on kuitenkin nykyisen tiedon valossa virheellinen. PCHR:n arvion mukaan melkein 60% kuolleista palestiinalaisista on 17-39 vuotiaita miehiä, mikä on samalla todennäköisin Hamasin sotilasosastoihin osallistuva väestöryhmä. Ottaen huomioon sen, että Hamas on pyrkinyt aikaisemminkin (vuoden 2008-2009 sodassa) sisällyttämään kaikki kaatuneet sotilaat "siviileihin", voidaan todeta että väite "80% uhreista on siviileitä" on pelkkää Hamasin propagandaa.

Hamas myönsi vuoden 2008-2009 sodan jälkeen menettäneensä 700 sotilasta, mikä on arviona lähes identtinen silloisen Israelin puolustusvoimien antaman arvion kanssa. Itse sodan aikana Hamas julisti menettäneensä vain 49 sotilasta. Hamasin halu kääntää omat sotilaalliset tappionsa siviilitappioiksi on myös järjestön virallinen doktriini, mikäli IDF:n löytämää "taistelijan opasta" on uskominen. Manuaalin mukaan Hamasin tulisi varmistaa mahdollisimman suuri siviiliuhrien lukumäärä Israelin kansainvälisen aseman heikentämiseksi, olivat nämä uhrit todellisia tai eivät. YK ja monet länsimaiset uutistoimistot nielevät nämä Hamasin antamat tappioluvut ilman sen suurempaa kritiikkiä, mikä osoittaa "sivistyneiden länsimaiden" omaavan hyvin valikoivan muistin.

Hamasin ja sen vasemmistohännystelijöiden propagandakone on toiminut niin tehokkaasti, että jopa Timo Soinin Israel-myönteisestä lausunnosta saatiin aikaiseksi kohu. Soinin näkemys, jonka mukaan itsenäisellä valtiolla on oikeus puolustaa omia kansalaisiaan sai vastaansa paljon kritiikkiä, jonka takia Soini joutui julkisesti hieman pehmentämään kantaansa. Samaan aikaan monet johtavat "ihmisoikeusaktivistit" jakavat vääräksi todistettua informaatiota ilman mitään pelkoa huonosta julkisuudesta. Monet "etnisestä puhdistuksesta" ja "kansanmurhasta" huutelevat tahot jättävät lisäksi tietoisesti mainitsematta sen, että melkein neljäsosa Israelin asukkaista koostuu arabeista, joista 83% kannattaa pysymistä osana Israelia.

Vaikka Israel ei ole synnitön, sillä on täysi oikeus puolustaa omia kansalaisiaan. Mikään määrä Hamasin suoltamaa propagandaa ei muuta tätä faktaa.

 

---

Tuukka Kuru

M11

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Teppo Marttinen

Siihen on hyvin yksinkertainen syy, miksi Vasemmistoliitto tukee fanaattisesti palestiinalaisia:

Yhdysvallat ja Israel olivat/ovat liittolaisia, joten Neuvostoliitto halusi olla vastakkaisella puolella, ja tuki arabeja. Neuvostoliiton politiikka vaikuttaa edelleen suuresti nyky-Vasemmistoliiton politiikkaan.

Neuvostoliiton arvostelu Vasemmistoliitossa on edelleen anteeksiantamaton teko. Vasemmistoliitto tukee samasta syystä Al-Assadin hallintoa Syyriassa, koska Al-Assad oli Neuvostoliiton aseistama. Myös Ukrainan kriisissä Vasemmistoliitto tukee Venäjää, koska he eivät suostu hyväksymään, että heidän ihannevaltionsa hajosi 23 vuotta sitten, vaan pitävät Venäjää edelleen pyhänä Neuvostoliittona.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Eräs Israelin pr-ongelmista on varmasti juuri se, että maan kannattajat ovat pitkälti leimaantuneet "epä-cooleiksi" uskovaisiksi tai oikeistolaisiksi elitisteiksi. Tietenkään asia ei oikeasti ole aivan niin mustavalkoinen, mutta yleisesti palestiinalaisia suositaan tiedostavissa piireissä.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Tiedostava = hyvin harhautettu. Kiitokset mm Frankfurtin aivopesukoulukunnalle.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

No mutta missä on kaikkien terroristien kannattajien kommentit?

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Taisivat käyttää energiansa viikon takaisessa tekstissäni.

Käyttäjän esamttl kuva
Esa Mattila

Eiköhän sieltä kohta joku tule huutamaan "mutta kun lapset" tjsp.

Samalla tavalla kuin aiemmin vasemmistolaiset uskoivat neukkujen propagandaan ja toistelivat sloganeita itänaapurin rauhanaseista, niin nykyään uskotaan terroristien propagandaan ja puhutaan rauhantunneleista.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Vilpitön kysymys: miten libertaarinen Gaza ja rinnakkain libertaarinen Israel ratkaisisivat kriisin?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kahden valtion mallia on pyritty ajamaan, mutta se vaatii itsemäärämissoikeuden molemminpuolista hyväksymistä. Israelin olemassaolo tulisi realiteettinä tunnustaa. Jerusalemin asema voi olla myös vaikea.

Käyttäjän OlliTuovinen kuva
Olli Tuovinen

"Vilpitön kysymys: miten libertaarinen Gaza ja rinnakkain libertaarinen Israel ratkaisisivat kriisin?"

Kriisiä ei syntyisi, koska libertaari valtio ei suorita aggressiota.

Käyttäjän Jukka-PekkaRahkonen kuva
Jukka-Pekka Rahkonen

Jos Gazassa olisi suomalaisista muodostuva populaatio niin sinne olisi jo rakennettu luksusyhteiskunta niillä varoilla mitkä sinne on nyt upotettu. Suomalaiset olisivat laittaneet paikat kuntoon ja perustaneet kannattavaa liiketoimintaa, huippututkimusta tekevän yliopiston ja toimivan peruskoulujärjestelmän. Suomalaisivat kävisivät kauppaa Israelin kanssa ja asuisivat rauhassa ja nauttisivat auringosta, merestä ja uima-altaista.

Miksi siinä olisi täysin varmasti käynyt näin? Koska suomalaisia ei riivaa pakkomielteen tavoin islam ja siihen välttämättä sisältyvä neuroottinen viha kaikkea ei-islamilaista vastaan. Suomalaisten itsenäisyysjulistuksessa ei kansallisuutta rakenneta vihan ja toisen kansan tuhoamisen varaan niinkuin Hamasin perustamisjulistuksessa. Hamasin kanssa ei koskaan tule syntymään rauhaa. He ovat tehneet sen mahdottomaksi, koska heidän koko olemassaolonsa perustuu tavoitteeseen kaikkien juutalaisten murhaamisesta ja Israelin valtion täydellisestä tuhoamisesta. Milloin tämä kaikkein olennaisin fakta tunnustetaan Suomen mediassa ja pidetään sitä aina esillä, jotta ihmiset ymmärtävät minkä demonisen vallan kourissa Gaza tänään on ja mistä tämä päättymätön konflikti ja kurjuus Gazassa johtuu?

Käyttäjän LeoLppnen kuva
Leo Löppönen

Mutta kun ne lapset ..tjsp (pakkohan se nyt jonkun on sekin sanoa Esa Mattila!..vaikka en terrorismin kannattaja olekaan) Heidän aivopesu ja terroristikoulutuksensa surettaa kaikkein eniten, ettei lapsien sallita olla lapsia! J-P...Suomalaiset ja joku muukin kansa ihan Gazan lähinaapurina olisivat tuon kaiken tehneet, mutta olet aivan oikeassa miksi siellä asiat eivät etene suotuisaan suuntaan. Islam, hamas, IS ( ISIS) taleban, Abu Sayaf.... kaikki nämä perustuvat saatanalliseen vihaan josta ei enempää tarvitse jatkaa, kun selviää mikä niiden takana on. Se ei ainakaan ole rakkaus, laupeus ja armahtavaisuus ( kuten islam julistaa.."Laupiaan ja Armahtavan nimeen!" höpö höpö... käänny tai kuole!)

Kerttu Loukola

Tässä on kirjoitettu paljon tyhmyyksiä. Olennainen on sivuutettu: Gaza on saarrettu alue, ja sen saarron lopettamista tavoitellaan. Tunneleita kaivetaan, jotta saataisiin kaikkea sitä, mitä ihminen voi ulkomaailmasta tarvita, jotta voitaisiin elää normaalia elämää. Israel, jolla on korkeatasoisia täsmäaseita, on tuhonnut Gazan vedenpuhdistamon ja sähkölaitoksen, pommittanut matalaksi koulut, sairaalat ja moskeijat, tuhonneet lukemattomien ihmisten kodit.
Millaista mahtaa olla tuhansien haavoittuneiden elämä Gazassa, ilman vettä ja lääkkeitä, puutteellisen hygienian oloissa? YK on tuominnut Isrtaelin toimet lukemattomia kertoja.
Kun ihmiset suljetaan vankilaan, he pyrkivät vapauteen. Se on luonnon laki. Gazassa tullaan kaivamaan uusia tunneleita, jotta ihmiset saisivat ruokaa, lääkkeitä ja kaikkea muuta, mitä ihminen kaipaa.
Koska USA maksaa Israelin aseet, raha ei ole Israelin sotatoimia rajoittava tekijä, raketteja riittää. Silti Israelissakin on ihmisiä, joiden mielestä näin ei voida jatkaa. Ratkaisu ei löydy pommituksila ja vastapommituksilla, vaan joskus on opittava tulemaan toimeen naapurien kanssa. Sorron lopettaminen olisi avain, onnistui se etelä-Afrikassakin. Sitä toivovat kaikki rauhaaa hmisarvoa kunnioittavat ihmiset maailmassa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Apartheidin loppuminen tosiasiallisesti käynnisti valkoisen väestön matalan tason kansanmurhan, mihin ovat reagoineet myös muutamat ihmisoikeusjärjestöt.

Naapurin kanssa toimeen tuleminen koskee erityisesti Hamasia, sillä Israelilla ei ole sen suurempia ongelmia minkään muun naapurimaan kanssa. Varsinkin Jordanian ja Egyptin kanssa Israelilla on ihan tyydyttävät välit.

" Tunneleita kaivetaan, jotta saataisiin kaikkea sitä, mitä ihminen voi ulkomaailmasta tarvita, jotta voitaisiin elää normaalia elämää."

Onko hyökkäyksien tekeminen Israelin maaperälle normaalia elämää?

"Israel, jolla on korkeatasoisia täsmäaseita, on tuhonnut Gazan vedenpuhdistamon ja sähkölaitoksen, pommittanut matalaksi koulut, sairaalat ja moskeijat, tuhonneet lukemattomien ihmisten kodit."

Israel toimittaa tälläkin hetkellä 70% Gazan sähköverkosta, vaikka Hamas on jättänyt vuodesta toiseen siitä syntyvät kustannukset maksamatta. Israelin hallitsemalta alueelta saapuu myös yli 160 kuorma-autoa joka ikinen päivä Gazan kaistaleelle, myös nykyisen konfliktin aikana.

"YK on tuominnut Isrtaelin toimet lukemattomia kertoja."

YK on tuominnut Israelin mm. Iron Domen käytöstä. YK:n painoarvo Lähi-idän kriisissä on pelkkä vitsi.

"Kun ihmiset suljetaan vankilaan, he pyrkivät vapauteen."

Nämä ihmiset on suljettu vankilaan Hamasin ansiosta. Sama eristäminen olisi tapahtunut minkä tahansa valtion toimesta, mikäli eristetyn alueen johtava järjestö haluaa tuhota kyseisen valtion väestön.

"Gazassa tullaan kaivamaan uusia tunneleita, jotta ihmiset saisivat ruokaa, lääkkeitä ja kaikkea muuta, mitä ihminen kaipaa."

Tälläkin hetkellä Israel on paikantanut yli 30 tunnelia, jotka johtavat Gazasta Israeliin. Näitä tunneleita käytetään tehokkaasti sodankäynnissä, ja ne on rakennettu pääosin niillä resursseilla, jotka varattiin "tuhottujen koulujen, sairaaloiden ja kotien" jälleenrakennukseen.

"Koska USA maksaa Israelin aseet, raha ei ole Israelin sotatoimia rajoittava tekijä, raketteja riittää."

Israelin 18 miljardin puolustusbudjetista Yhdysvaltojen osuus 16%. Sotaa voitaisiin käydä helposti ilman Yhdysvaltojen tukeakin.

Käyttäjän Jukka-PekkaRahkonen kuva
Jukka-Pekka Rahkonen

Herää nyt Kerttu jo unesta. Länsimainen idealismi ei päde tuolla, missä islam on vallassa. Katso mihin tahansa islamilaiseen valtioon tänä päivänä, mikä hävitys ja ihmisoikeusrikos koko islam on! Islam on rikos ihmisyyttä ja ihmiskuntaa vastaan. Ja Hamas ei koskaan mainitse mitään palestiinasta, ei kahden valtion ratkaisusta, ei neuvotteluista, ei rauhasta. Etkö Kerttu ole tästä tietoinen? Hamasille ei ole olemassa muuta ratkaisua kuin koko maailman laajuinen islamilainen valtio, kalifaatti. Miksi tämä perusasia ei mene suomalaisille jakeluun millään? Kun olemme Hamasin ja ISIS järjestön kanssa tekemisissä, niin emme ole tekemisissä täysjärkisten ihmisten kanssa. Ymmärtäkää se nyt vihdoin jo. Meillä ei ole mitään yhteistä arvopohjaa heidän kanssaan, josta käsin lähteä edes neuvottelemaan mistään.

Eräs ystäväni totesi: "suomalaiset eivät ymmärrä Israelin tilannetta, ennenkuin Hamas on heidän omalla takapihallaan". Olen valitettavasti samaa mieltä.

Kerttu Loukola

Maailmassa lienee islamilaisia noin miljardi. Muutamassa lähi-idän maassa, jossa ihmiset ovat pääosin islamilaisia, on sota käynnissä. Sotien aikana asenteet kärjistyvät ja esiintyy myös turhaa typerää uhoa. Nyt viimeksi sellaista on esiintynyt toisaalta Israelin puolella, toisaalla on ilmaantunut tämä tolkuttoman oloinen Isis. Verrattuna kristittyjen amerikkalaisten pommituksiin Isiksen aiheuttama väkivalta on toistaiseksi aika vähäistä, joskin erittäin inhottavaa. Kaikki sotiminen on inhottavaa.

Yhden suuren maailmanuskonnon julistaminen peruspahaksi on naurettavaa. Ihmiset ovat perimmältään aika samanlaisia, vaikka viettävät erilaisia kalenterijuhlia ja harjoittavat erilaisia siirtymäriittejä.

Eikö ole hassunkurista pelotella Hamasin tai Isiksen maailmanvalloitusprojekteilla, kun kristityt amerikkalaiset ja eurooppalaiset pommittelevat milloin missäkin. Ja kuka täällä on julistautumassa 'Kansojen herraksi'? Eikö tunnu vähän lapselliselta?

Käyttäjän Milleniar kuva
Miikka Välimäki

Herää nyt hyvä Kerttu Loukola horroksesta reaalimaailmaan! Puolustelet terrorismia ja terroristeja argumentoiden "kun kristityt amerikkalaiset ja eurooppalaiset pommittelevat milloin missäkin." Mielestäsi siis jos joku toinen tekee pahaa, niin muillakin on oikeus tehdä samoin. Pienet lapset perustelee pahan tekemisiään samalla lailla "minä vedin Kaisaa letistä koska Kallekin teki niin."

En ole aikoihin nähnyt noin sinisilmäistä kommentointia missään yhteydessä.

Toimituksen poiminnat

Sivut