Kansojenherra Oikealla ja oikeassa - Kansallisliberaalia pohdintaa

Onko äärioikeiston uhka todellinen?

  • Onko äärioikeiston uhka todellinen?

Ruotsin pääministeri on hyvin huolissaan tulevista eurovaaleista, mikäli TheLocal-sivuston uutiseen on uskomista. Pääministeri Fredrik Reinfeldtin mielestä EU on nykyisillä valuvioillakin parempi vaihtoehto mitä kansallista itsehallintoa korostava nationalismi, joka kyseisen pääministerin mielestä on pikaista hoitoa vaativa sairaus.

Reinfeldtin mielipiteet ovat yhteneväisiä EU:n suvaitsevaisuusohjelman ja EHF:n raporttien kanssa, joiden tarkoituksena on taistella "äärioikeiston" laajentuvaa vaikutusvaltaa vastaan. EHF:n raportti sisälsi laajan listan kansallista itsehallintoa ajavista puolueista, jotka oltiin raportissa nimetty "äärioikeistolaisiksi" liikehdinnöiksi. EHF:n mielestä "äärioikeiston" vastustaminen on jokaisen EU-kansalaisen yhteinen tehtävä, joka on vaatimuksena hyvin samankaltainen Ruotsin pääministerin esittämän vetoomuksen kanssa. Kasvava kritiikki EU:ta kohtaan on siis selvästi huomioitu EU:n päättävissä elimissä, sillä EU-kriittisten menestys voi koitua koko unionin kohtaloksi.

EU on pyrkinyt markkinoimaan itseänsä kansalaisoikeuksien ja yksilönvapauksien edelläkävijänä, mutta käytännön toiminta antaa unionista täysin päinvastaisen kuvan. EU ei ole koskaan kritisoinut jäsenmaissa tapahtuvaa väärien mielipiteiden sensurointia, vaan enemmänkin tukenut sensuurin laajentamista "viharikosten torjumisen" nimissä. EU on suvaitsevaisuusohjelmassaan listannut suuren määrän eri viharikosten muotoja, joihin lukeutuvat mm. feminismin ja monikulttuurisuuden kritisointi. Ruotsin päätös maahanmuuttokritiikin kriminalisoimisesta on siten hyvin yhtenevä EU:n omien intressien kanssa. Käytännössä suurin uhka yksilönvapauksille on tällä hetkellä EU itse.

Unionille on edullista tukea kaikkia niitä liikehdintöjä, jotka ovat julkisesta rahoituksesta riippuvaisia. Näihin liikehdintöihin kuuluvat esimerkiksi mamuteollinen kompleksi, valtiojohtoinen naisasialiike ja vihreät puolueet, jotka kaikki elävät symbioosissa EU:n kanssa. Tiukasti unionin talutusnuorassa olevat liikehdinnät saavat vastineeksi tuestaan erittäin hyvän keinon vaikuttaa jäsenmaiden politiikkaan, sillä unionin sisältä kumpuavat direktiivit ovat kansallisen päätöksenteon ulkopuolella. Ottaen huomioon edellä mainitun vaikutuskeinon, ei ole lainkaan omituista että vihreät ajavat kaikista näkyvimmin entistä tiiviimpää liittovaltiota. Tiukan hierarkinen ja epädemokraattinen hallinto kun on mitä parhain keino sosialististen uudistusten ajamiseksi.

Entistä tiiviimpi liittovaltio tarjoaa unionille entistä paremman keinon kansalaisten valvomiselle. Mitä suuremmaksi ja keskitetymmäksi hallinto muodostuu, sitä vaikeampi sitä on muuttaa jäsenmaiden itsehallintoa tukevaksi. Suomen kaltaiselle pienelle ja rikkaalle valtiolle tämä tarkoittaa väistämättä maksumiehen roolia, sillä unionin sisäiset valtasuhteet määräytyvät tälläkin hetkellä jäsenmaiden asukasluvun perusteella. Laajentuvan unionin suhtautuminen Suomeen on myös helppo arvata, sillä alati laajentuva EU tulee jatkossa tarvitsemaan entistä suurempia rahamääriä toimintansa rahoittamiseksi. 

Mielestäni suomalaiset ovat vastuussa vain omista kansalaisistaan. Suomalaisten velvollisuus ei ole rahoittaa järjestelmää joka tuottaa hyötyä harvoille mutta lisääntyvää valvontaa ja kustannuksia kaikille muille.

 

--

Tuukka Kuru

M11

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKorva kuva
Antti Korva

Kyllä näin vasemmistolaisena näen että esim unkarin juutalaisvastaiset persut ovat selvä merkki hitlerin ajoista. Vaikea ymmärtää että mitä vikaa juutalaisissa on näin suomalaisena. Kun juutalaisista ja heidän uskonnosta,kulttuurista tietää vain tvn kautta. Ja he ovat eläneet euroopassa paljon ennen ensimmäistä ristiretkeä

Mitä nyt persuihin tulee niin. Soinihan muistuttaa aivan mussolinia jostain maasta vaan vielä hitleri peliin niin 1930-luku is back

Urpo Upi Tamminen

Kannattaisi sitten vasemmistolaisena tunnustaa vasemmistopuolueissa pesivä antisemitismi tai Stalinin juutalaisvainot. Miksi vasemmisto siis voi ja on voinut ratsastaa vasemmisto/kommunismidespoottien suojissa, mutta Hitler-despootti on vain tuomittu?

Käyttäjän AnttiKorva kuva
Antti Korva

stalinin juutalais vainot ei kuuluu vasemistolaisuuteen millään lailla ja hyvin pienia ne oli. Juutalaisia oli johtotehtävissä stalinin turvallisuus palvelussa ja kommunistisessa puolueessa. Tyypillistä että heitetään tuo kuukluisa stalin kortti kehiin. Tosin stalinin keskitysleireistä ei ole todisteita niinkuin hitlerin leireistä. ja aika monet kertomukset on sitä luokkaa että veli ja isä joutui siperiaan veli palasi isä kuoli vanhuuteen tai meni jopa uusiin naimisiin siperiassa.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #8

Stalinin juutalaisvainot oli vain yksi osa, jolla Stalin ja kommunismivalta kuritti muitakin kansoja, tappoi, pakkosiitrrätti jne.

Lisäksi kommunismin ja Stalinin jäljet ovat vieläkin kauheammat uhriluvuiltaan kuin despootti-Hitlerin, http://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunismin_musta_kirja .

Eikö kansallissosialismin lisäksi pitäisi kieltää kommunismi ja sosialismin ideologia, jonka historia on hirvittävä?

Vieläkö näittenkin argumenttien jälkeen vasemmistoideologia ja Stalinin toimet näyttää puhtoiselta? Jos näyttää, niin mitä se kertoo?

Käyttäjän AnttiKorva kuva
Antti Korva Vastaus kommenttiin #9

No stalinin vainoissa kuoli ehkä oikeasti vain miljoona tai kaksi miljoonaa ihmistä. engelsmannit oxfordissa kuvitellut loput aivan kuin sen tekstin että suomessa asuu jää karhuja

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #11

Voihan sitä silmänsä ummistaa todellisuudelta. Voidaan myös todeta, että Stalin on vain yksi osa vasemmistoideologian toteuttajista, jossa uhrimäärä lähenee 100 miljoonaa ja homma sen kun jatkuu mm. P-Koreassa.

Ja kuten tiedämme, että missä sosialismi on tai on ollut vallalla, niin ihmishenki on/on ollut löysässä ja ihmisoikeuden puuttuva osanen.
,
Kansallissosialistisia valtioita ei ole ollut Hitlerin jälkeen, mutta ihmisoikeuksia polkevia sosialismeja on riittänyt pitempäänkin ja tuhoisin seurauksin.

Aniharva on se, joka kansallissosialismia ihannoi, mutta suuri määrä ihannoi sosialismia ja sen "tuloksia". Ja nämä natsi-metsästäjät ovat juuri näitä vasemmistoväkjeä, joka ihannoi omaa totalitaristista ja väkivaltaista isdeologiaansa. Todellisuudessa sosialismin ja kansallissosialismin ideologiassa on vain hyvin pieni ero toisiinsa. Nykyvasemmiston suhtaiutuminen mm. juutalaisiin on pitkälle samaa kuin Hitlerin.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Juu,tänne vain kaikki orvot ja raskautetut, meillä on millä mällätä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Missä kohtaa mielestäsi äärioikeiston uhka olisi todellinen vai voiko se edes olla uhka?

Jukka Mäkinen

Varmaan siinä vaiheessa kun äärioikeiston koko ylittää äärivasemmiston, äärivihreiden ja äärikeskustan koon. Suomessa uhkana vapaudelle on lähinnä ääribuurit ja ääridemarit. Puhumattakaan kansalaisia ikeen alla pitävistä äärifeministeistä. Äärihölmöt taas suuresta määrästään huolimatta eivät ole niinkään uhka, ovat sen verran äärilauhkeita.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kyllä äärioikeiston uhka on todellinen ja olemassa.

Sen sijaan äärivasemmiston uhkaa ei ole olemassa.

Äärivasemmisto on marginaalia ja äärioikeisto ei.

Urpo Upi Tamminen

Äärivasemmisto on ollut esillä terrorismissa ja anarkismissa ylivoimaisesti enemmän kuin äärioikeisto. Tänäänkin esim. Suomessa ovat niitä äänekkäimpiä ja ensimmäisenä anarkiaa aiheuttamassa. Vihervasemmisto edustaa tätä kommunismin perinteitä Suomessa.

Kun vielä seuraa vasemmiston tuen terrorismille, niin kertoo sekin totalitaristisen ideologian luonteen.

Aslak Koivuila

Onko tuo uhka toteutunut jossain ?
Jos on, mitä tapahtui ?
Jos ei, mitä pelkäät tapahtuvan ?
Mitä ääri-oikeisto ajaa ?

Toimituksen poiminnat

Sivut