Kansojenherra Oikealla ja oikeassa - Kansallisliberaalia pohdintaa

Soini paljasti olevansa systeemin osa

  • Soini paljasti olevansa systeemin osa

Uuden Suomen uutisen mukaan Timo Soini pyrkii ottamaan etäisyyttä puolueen maahanmuuttokriittiseen siipeen. Soinin mielestä esimerkiksi Olli Immosen ja Jussi Halla-ahon "oikeistolaiset" kannanotot ovat ristiriidassa hänen oman ajatusmaailmansa kanssa, sillä maahanmuutto on Soinin mielestä pikemminkin välttämättömyys kuin kritisoitavissa oleva ilmiö. Soini muistaa mainostaa vielä sitä, kuinka kokenut maailmanmatkaaja hän on ja kuinka monet maahanmuuttokriittiset kannaotot perustuvat ainoastaan pelkoon ja tietämättömyyteen. Näkökulma on itsessään hyvin perinteinen, mutta ensimmäistä kertaa sen toteaa puolueen puheenjohtaja, eikä esimerkiksi Helsingin Sanomat tai Kansan Uutiset.

Soinin kannanotto on oikeastaan hyvin yhdenmukainen puolueen yleisen kehityksen kanssa. Muutaman vuoden takaiset tuliset kannanotot EU:sta ja maahanmuuttopolitiikasta ovat selvästi menneen talven lumia ja vanha poliittisesti epäkorrekti diskurssi on muuttunut säyseämpään ja konsensushakuisempaan muotoon. Puolueen nopea kasvu toi eduskuntaan myös muuta puoluetta oikeistolaisemman ja maahanmuuttokriittisemmän siiven, jota tiedostava lehdistö on ruvennut kutsumaan "falangiksi". Kyseisen falangin läsnäolo on vaikuttanut puolueeseen ainakin kahdella merkittävällä tavalla:

1. Se on lisännyt huomattavasti puolueen suosiota nuorten miesten keskuudessa.

2. Se on herättänyt erityisen paljon inhoa "edistysmielisissä" ja "tiedostavissa" ihmisissä.

Ottaen huomioon sen, ettei kyseinen punavihreä segmentti ikinä äänestä persuja, on vähintääkin outoa että Perussuomalaisten johto on vuosi vuodelta pyrkinyt muuttamaan puoluetta konsensushakuiseksi ja paremmin yleispuolueen imagoon sopivaksi. Nuivan klikin kannattajajoukossa Soinin puheet taasen laskevat huomattavasti puolueen kannatusta, sillä kyseisen äänestäjäryhmän kannatus kohdistuu enemmänkin henkilöihin kuin itse perussuomalaiseen puolueeseen.

Soinin kannanoton ymmärtää huomattavasti paremmin kun se yhdistetään osaksi Suomen nykyistä poliittista kehitystä. Perussuomalaiset ovat todennäköisesti osana seuraavaa hallitusta, jolloin turhan särmikkäät kannanotot voivat vaikeuttaa yhteistyötä entisten poliittisten vastustajien kanssa. Soini ei kuitenkaan ymmärrä sitä, että ilman oikeistolaista siipeä puolue muuttuu käytännössä vain homovastaiseksi vasemmistopuolueeksi. Tämä on yksi niistä monista syistä miksi en itse ole persujen jäsen.

Maahanmuuttokysymys ei ole minulle henkilökohtaisesti kovinkaan tärkeä aihe, vaikka näenkin maahanmuuttopolitiikassa lukuisia virheitä ja pidän huonosti hoidetun maahanmuuttopolitiikan lieveilmiöt todellisena uhkana. Liberaalista näkökulmasta katsottuna maahanmuuton ongelmista suurin on kuitenkin sananvapauden väistämätön kaventaminen, jota perustellaan lähes aina vasemmistolaisista lähtökohdista.

Samaa sensuuria sovelletaan myös muissa "tasa-arvoon" liittyvissä kysymyksissä, kuten esimerkiksi sukupuolten välisessä tasa-arvopolitiikassa ja ihmisten synnynnäisissä eroissa. Lukuisat vasemmistolaiset toimittajat ovat pyrkineet niputtamaan "naisvihan" ja "rasismin" äärioikeistolaisiksi ilmiöiksi, jotka luovat suoran uhan järjestäytyneelle yhteiskunnalle. Suomen tunnetuin miesasiamies Henry Laasanen lasketaan kyseisessä tulkinnassa samaan poliittiseen lokeroon Jussi Halla-ahon kanssa, vaikkakin yhdistäviä tekijöitä kyseisillä herroilla on tasan yksi: kumpikin heistä rikkoo omalla toiminnallaan vasemmistolaista hegemoniaa tasa-arvopolitiikassa. Tämä on mielestäni tärkein syy sille, miksi kyseisillä henkilöillä on yllättävän paljon yhteisiä kannattajia. 

Timo Soinin kannanotto paljastaa mielestäni selvästi sen, ettei hänen puolueensa ole kykenevä haastamaan vasemmistolaista hegemoniaa ainakaan nykyisellä kokoonpanolla. Perussuomalaisten oikeistolaisten kannattajien olisi hyvä vetää tästä omat johtopäätöksensä.

---

Tuukka Kuru

M11

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Perussuomalaisten oikeistolaisten kannattajien olisi hyvä vetää tästä omat johtopäätöksensä.
"

Jaahas, no mitäs ne johtopäätökset olisivat? Siirtyminen muutokseen vai? Kuolevaan puolueeseen sen sijaan että ottaisi valmiiksi rakennetun puolueen haltuunsa (logiikan mukaan tuossa muutokseen hyppäämisessä ainakaan ei ole kerrassaan mitään järkeä).

Miksi turhaan, kun voi odotella vain Soinin eläköitymistä ja saa koko puolueen omilleen (juurikin ps-oikealle siivelle Halla-Ahosi sun muut siinä mukana). Odottavan aika ei välttämättä ole pitkä tässä tapauksessa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Itse epäilen että SMP-ryhmittymällä on suurempi kannatus puolueen johtopaikoilla kuin nuivilla. Soinin seuraaja olisi tosin mielenkiintoista tietää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ministeriyden häämöttäessä unohtuu Soiniltakin näköjään aatteen ja kannatuksensa lähtökohdat. Tulee tässä Pekka Vennamo postilaitoksineen mieleen. Postit pois maaseudulta ja palvelu paranee.

Käyttäjän htoimela kuva
Heikki Toimela

No hitokseen postin palvelut paranivat. R-kioskista paketit ym saa vaikka jouluaattona ja pääsiäispyhinä.

Soinilta yksinkertaisesti loppui ymmärrys. Ajatellaan nyt tuotakin Kettusen lakiehdotusta että naimisissa olevat, synnyttäneet äidit pääsevät eläkkeelle aiemmin kuin avoliitossa olevat tai maahanmuuttajat, vaikka olisivat aviossakin.
Tämä ehdotus on jatkoa Halla-ahon, Immosen, Hakkaraisen, Hirvisaaren, Oinosen potkukelkkapataljoonan ehdotuksille, joilla Suomea on häväisty jo riittävästi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Hallituskelpoisuuden tavoittelu paistaa Soinin esiintymisestä. Sinne Audin takapenkille olisi sittenkin niin kiva päästä?

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Mietin vain että eikö olisi taktisesti parempi tehdä tämä puhdistus vasta vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen. Voisi ainakin varmistaa suurimman hyötysuhteen.

Hannu Töyri

Plokisti kirjoitti jälleen kerran hyvin, mutta nyt olisi hyvä katsoa muutama vuosi eteen päin. Eu ja maahanmuutto kritiikin häviäminen tähtää hallituspaikan hakemiseen ps.:lle ja Soinille ministerin paikkaa ja Soini tietää sen, että nyt on hänellä viimeiset hetket/vuodet, jolloin se onnistuu. Soini on SMP:lainen poliitikko ja poliitikkona hän "periaattensa" tuli jo tuossa kerrottua. Populismilla on se hankala ominaisuus, että se väljähtyy ajan mukana ja nyt Soinilla lisäksi terveys reistailee, niin näillä eväillä kannattaisi miettiä jo kysymystä, mitä Soinin jälkeen. Soini pääsee kyllä Brysseliin lepäämään, jos niin haluaa ja siitä ulkomaa elämän ihanuudesta olikin jo maininta.

Käyttäjän MattiSderlund kuva
Matti Söderlund

Mielestäni Timo Soini johtaa puoluetta kuin yritystä. Tosin mielestäni hän on despootti- Jos olet erimieltä kanssani,erotan sinut puolueesta-Onnekai tuo kirja Soinista tulee tuhoamaan Perussuomalaiset-Kyllä kansa tietää ja näkee kun heitä kustaan silmään,ja sitähän Soini on tehnyt. On kaikissa asioissa takki kääntynyt,ei olis varmaan edes eduskunnassa ilman Toni"VIIKINKI" Halmetta. Tonin äänillä Soini pääsi läpi. Itse kannatin vielä vuosi sit kyseistä puoluetta,mut en enää anna ääntäni tälle puolueelle.

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Tämä oli loistava kiteytys:

"Soini ei kuitenkaan ymmärrä sitä, että ilman oikeistolaista siipeä puolue muuttuu käytännössä vain homovastaiseksi vasemmistopuolueeksi."

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Soini on empatiakyvytön, surkea narsisti ja on täysin turhaa yrittää jotenkin järjellisesti analysoida tällaisen hahmon toimintaa. Soini on persujen henkinen syöpä, joka jäytää puoluetta sisältäpäin. Veikkaan siis, että persut syövät itse itsensä ja hajoavat marginaalipuolueeksi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Tulipahan mieleen, että mitä kirjoittaja tarkoittanee vasemmistolla, vasemmistopuolueella, oikeistolla ja oikeistopuolueella? Nähdäkseni eduskunnassa on vain yksi puolue. EU-puolue. Olemme siis päässeet yksipuoluejärjestelmään. Oppositio on eduskunnan ulkopuolella. Siellä IPU pyrkii olemaan vanhan oikeisto-vasemmisto-jaon yläpuolella ja kutsuu riveihinsä kummalla tahansa identiteetillä itsensä määritteleviä, kansanvaltaisuutta arvostavia ihmisiä.

Arkadian mäen ulkopuolisilla on yhteinen ongelma: meillä on vain Putinin media. Venäjää kritisoidaan, kun siellä on niin voimakas Putinin media ja oppositiolla on vain muutamia tv-kanavia. Suomessa on vain Putinin media.

Toimituksen poiminnat

Sivut