Kansojenherra Oikealla ja oikeassa - Kansallisliberaalia pohdintaa

Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki

  • Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki
  • Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki
  • Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki
  • Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki
  • Kiekkomellakan tragikoominen jälkipyykki

Itsenäisyyspäivän mellakat ovat tällä hetkellä yksi puhutuimpia keskustelunaiheita, joka tuntuu päivä päivältä kehittyvän entistä laajemmaksi ja omituisemmaksi vyyhdiksi. Humalaisen roskajoukon suorittama "vallankumous" on herättänyt mitä omituisimpia tulkintoja kaikilta poliittisen spektrin osapuolilta, joista erityisesti vasemmistolaisten ja perussuomalaisten kannanotot ovat erottuneet massasta. Persujen ja vassarien vääntö herättää valtaväestössä kaikessa majesteettisuudessaan vain henkistä turtumista, ja kerron mielelläni miksi. Pyrin tekemään lyhyen yhteenvedon kaikkien osapuolien toiminnasta:

1. Vassarit

Vandaalien taustajoukoista paljastui paljon vasemmistolaisten liikehdintöjen jäseniä, joilla on kontakteja eduskunnassa asti. Koska irtisanoutuminen kiekkojengistä ei ollut enää mahdollista, tyytyivät vasemmistoaktiivit ymmärtämään mellakan motiiveja ja vierittämään syyn "eriarvoistumisen", "kapitalismin", "tuloerojen" yms harteille. Humalaisen roskajoukon riehuminen ja liiketilojen rikkominen on siis vasemmistolaisessa liturgiassa täysin hyväksyttyä ja ymmärrettävää, koska ympärillä oleva yhteiskunta ei jättänyt heille muuta mahdollisuutta.

Hurskastelevat punikit eivät kuitenkaan älyä sitä, että täysin samoilla teeseillä voidaan perustella mitä tahansa poliittista väkivaltaa aina kansallissosialismista islamilaiseen terrorismiin. Vasemmiston relativismin möyhentämissä aivoissa yksilö ei ole koskaan vastuussa omista teoistaan, ei ainakaan silloin jos kyseinen yksilö edustaa vasemmistolaista liikehdintää.

Mustan selittäminen valkoiseksi ei toimi vasemmistopiirien ulkopuolella. Märkään paperipussiin verrattava moraalinen selkäranka synnyttää muissa ihmisissä vain halveksuntaa. 

2. Persut/Kokkarit

Mellakointi herätti perussuomalaiset ja muut vasemmistonvastaiset ihmiset horroksestaan, sillä itsenäisyyspäivän ilta antoi heille mitä voimakkaimman mahtikortin perinteisiä vihollisiaan vastaan. Tätä tilaisuutta on erityisen hyvin käyttänyt hyväkseen kansanedustaja Reijo Tossavainen, joka on yhdistänyt anarkistien roskajoukon osaksi vasemmistolaista puoluekenttää ja pyrkinyt hyötymään kiekkojengin poliittisista kytköksistä niin paljon kuin mahdollista. Yhden illan kestänyt öykkäröinti ja putkasta aamukrapuloissa heränneiden aktivistien ulostulot eivät mielestäni kuitenkaan edusta mitään mystistä "vasemmistolaisen väkivallan uhkaa", jota vastaan tulisi nyt järjestää suuria julkisia toimenpiteitä. Erilaisilla aasinsilloilla, asioiden suurentelulla ja uhristatuksen hakemisella persut alentuvat juuri siihen samaan halpaan ja ala-arvoiseen käytökseen, mihin vasemmistolaiset syyllistyivät jyväskylän puukkoepisodin ja Breivikin veritöiden jälkeen.

Haaskalle ehätti myös Jukka Kopra, joka vaati Arhinmäen eroa mikäli mellakoitsijoiden ja vasemmistolaisten vaikuttajien väliltä löytyy yhteyksiä. Ministeri Arhinmäki on itse toiminut 2000-luvun alussa kuokkavieraiden vakituisena jäsenenä, joten vasemmistolaisten vaikuttajien yhteys mellakoihin on täysin selvä ja yleisesti tiedossa oleva asia. Se ei siten vaadi minkään uuden yllättävän tiedon paljastumista. Kopra on aivan varmasti Arhinmäen historiasta täysin tietoinen, mutta ei yllättäen kokenut sen häiritsevän Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen hallitusyhteistyötä millään tavalla. Jos vasemmistoradikalismi on todella näin suuri uhka, miksi Kopra ei eronnut Kokoomuksen eduskuntaryhmästä ja ryhtynyt itsenäiseksi kansanedustajaksi? Ilman todellisia tekoja Kopran vuodattama hurskastelu ei ole minkään arvoista. Suoraselkäinen oikeistolainen olisi julistanut suoraan ettei suostu mihinkään yhteistyöhön punavihreän liikehdinnän kanssa, kun hallitusta oltiin vasta muodostamassa.

3. Kiekkojengi

Mellakan järjestänyt sekalainen ryhmittymä edusti omien sanojensa mukaan vapaata kansalaisliikettä, johon ainoastaan "fasisteilla ja rasisteilla" oli porttikielto. Ryhmän agenda oli jotakuinkin sekava, sillä se oli pitkälti ontto sekoitus vasemmistolaista propagandaa luokkasodasta, tuloeroista, porvaristosta, rasismista ja Euroopan unionista. Eräänlainen konsensus ryhmällä oli ainakin siitä ettei työpaikkoja ole tarpeeksi, sosiaaliavustukset eivät ole tarpeeksi suuria ja kuinka Suomen valtio on fasistinen instituutio. Ratkaisuksi näihin ongelmiin ryhmä esitti humalanhakuista juomista, itkunsekaista uhriutumista, yksityisomaisuuden tuhoamista ja poliisien pahoinpitelyä. Käytännössä ryhmän ainoa sanoma oli se että valtio tulisi tuhota, mutta vain sen verran ettei anarkistin tarvitsisi itse kantaa vastuuta elannostaan. On melko ironista huomata, kuinka kiljunkatkuinen anarkistijoukko vaatii valtion vallan ja tulonsiirtojen kasvattamista entisestään vaikka suurin osa heidän mainitsemista ongelmista kumpuaa juurikin valtion sekaantumisesta talouteen, yksittäisen ihmisen elämään ja kansalaisoikeuksiin.

Olin itse kesäkuun alussa osana Gezi-puiston mellakoita Izmirissä, missä kymmenet tuhannet ihmiset puoluetaustasta ja uskonnosta riippumatta osoitti mieltä AKP:n johtaman hallituksen islamisointiyrityksiä vastaan. Turkin poliisi on tunnettu äärimmäisen laajoista voimankäyttöoikeuksista, joita se myös käyttää erittäin mielellään. Kuvatessani mielenosoitusta, joutui joukkomme kyynelkaasun, vesitykkien ja mellakkapoliisien uhriksi. Mellakkapoliisit ampuivat surutta kyynelkaasua ihmisjoukkoon, joiden joukoissa oli myös pieniä lapsia ja vanhuksia. Pakenevan ja pakokauhuisen ihmisjoukon hitaimpia juoksijoita pamputettiin kadulle, eivätkä ambulanssit päässeet auttamaan lukuisia loukkaantuneita mielenosoittajia, sillä poliisit olivat eristäneet kaikki suurimmat valtatiet. Poliisi sulki ihmisten Twitter-ja FB tilejä estääkseen todistusaineiston vuotamisen Turkin ulkopuolelle. Sain kuitenkin itse yhteyden toimittaja Sami Lindforsiin, joka teki uutisartikkelin kokemuksistani. Selvisin itse ilman suurempia naarmuja erään turkkilaisen kahvilanpitäjän ansiosta, vaikkakin nauttimani kyynelkaasu aiheutti pieniä oireita seuraavana päivänä.

Gezi-puiston mielenosoituksessa olevat ihmiset eivät olleet humalaista roskajoukkoa, vaan ikään ja taustaan katsomatta hienoja ihmisiä, jotka vastustivat valtion kollektivistisia islamisointiyrityksiä. Nämä samat ihmiset kokivat myös oikeasti sitä fasistista väkivaltaa, mistä katukiekkoilijat voivat vain unelmoida. Vaikkakin on totta että turkkilaiset mellakoitsijat tuhosivat Starbucks-kahviloita, kannatti suurin osa yrityksistä ja muista ihmisistä heidän asiaansa jonka lisäksi monet ravintolat ja kahvilat tarjosivat mielenosoittajille suojaa virkavallan toimenpiteitä vastaan. Tampereen kiekkoilijat eivät anna mitään syytä vastaavanlaiseen tukeen. Kurun partaveitseä lainaten, jos käyttäydyt kuin apina, sinua kohdellaan kuin apinaa.

--

Tuukka Kuru

M2011

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Apinoita tulee kohdella eläinten oikeuksia kunnioittavasti, eikä rynnäköimällä hevosten kanssa niiden päälle...

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Hevoset olivat kuitenkin hyvin koulutettuja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Miten lienee ratsastajien laita.

Ottamatta sen enempää kantaa analyysiisi, muistuttaisin siitäkin historiallisesta tosiseikasta, että aikaisempina vuosikymmeninä Suomessa suurlakkoihin tvs. mielenosoituksiin johtaneet tapahtumat eskaloituivat hyvinkin väkivaltaisiksi ja nuorisojengien joukkotappeluissa hakattiin kalloja rikki surutta - nuorten kännissä riehuminen ei ole mitenkään uusi tai ajalle tyypillinen ilmiö, eikä Tampereenkaan mellakkaa tarvitse välttämättä sen suuremmin pitää yhteiskunnallisen eriarvoistumisen kulminaationa. Kiakkovieras-tapahtumalla ja sen jälkeisillä rähinöillä on ainoastaan ajallisesti päällekkäin liukuva yhteys...

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru Vastaus kommenttiin #3

Tuohan oli oikeastaan pitkälti se mitä kirjoitin artikkelissani. Modernin ajan puukkojunkkareita.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Tahattoman koomista, että vasemmistomme kirkkaimmat nuoret kynttilät vissiin viime vuonna julkaisivat kirjan, ja kulkivat ympäriinsä saarnaamassa aiheesta, missä maalaillaan kauhukuvia Suomen äärioikeiston muodostamasta väkivallan uhasta. Kun oli se yksi kirjastossa heilunut.

Nyt sitten täällä joku naureskelee sitä, että tästä todella suuren riehuvan joukon todellisesta väkivallasta ja tuhotöistä ollaan huolestuneita.

Tässä vasemmiston käynnistämästä ja lietsomasta väkivallasta on monisataakertainen uhka verrattuna äärioikeiston aiheuttamaan. faktisesti.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Noh, usein vasemmistolle tärkeää ei ole se mitä joku ihminen tekee, vaan se _kuka_ sen tekee. Siinä mahdollinen ero sielunmaisemassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vertaat siis turkkilaisia suomalaisiin,toimiiko se? Saako suomalainen selvinpäin sanottua yhtään mitään verrattuna turkkilaiseen? Saako suomalainen mentyä selvinpäin baariin verrattuna turkkilaiseen? Vai onko näkemyksesi nyt liian mustavalkoinen..jälleen.

Perhana..miten sä voit aina kaiken tehdä oikein,kuten nyt olit oikein mielenosoituksessa ja oikeanlaisessa?

Siellä Turkissa myös vastustettiin osaltaan laajenevaa pakkomarkkinataloutta. Senkin puiston tilalle olisi tullut kauppakeskus. En tiedä miten se liittyi sitten taas islamisointiyrityksiin.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Luule vähemmän, tiedä enemmän.

Gezi-puisto lähti liikkeelle vain pienestä hippimielenosoituksesta puiden kaatamista vastaan. Tässä vaiheessa mielenosoituksessa oli maksimissaan muutama sata ihmistä. Poliisin hajottaessa hippikommuunin kyynelkaasuilla ja vesitykeillä, kymmenet tuhannet ihmiset suuttuivat ja ottivat haltuunsa Taksimin aukion, joka on kemalistien tärkeimpiä symboleja. Taksimin aukiolle Erdogan oli suunnitellut valtavaa moskeijaa, joka oli vähän kuin viimeinen niitti sekulaareille turkkilaisille.

Mitä enemmän poliisit hakkasivat ja pahoinpitelivät sekulaareja turkkilaisia, sitä enemmän ihmisiä liittyi mielenosoitukseen. Mielenosoituksessa vastustettiin myös Erdoganin suunnittelemaa alkoholijuomien myynnin rajoitusta ja uutta "siveys-lakia", jonka perusteella mies ja nainen eivät voi asua samassa asunnossa ilman avioliittoa.

Erdogan totesi myös että jokaisen turkkilaisen naisen tehtävä on synnyttää ainakin 3 lasta, ettei kurdiväestö muodosta enemmistöä tulevaisuudessa. Kaikenkaikkiaan Izmirin mielenosoituksessa oli hyvin monenlaisia ihmisiä, kuten esimerkiksi liberaaleja, kommunisteja, feministejä, ulkomaalaisia ihmisoikeusaktivisteja, kemalisteja ja myös maltillisia uskovaisia.

On helppo olla aina oikeassa, jos puhuu vain asioista joista tietää jotain.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olit siis vieraassa maassa väkivaltaisessa mielenosoituksessa KOMMUNISTIEN, FEMINISTIEN ja ULKOMAALAISTEN AKTIVISTIEN puolella taistelemassa laillista esivaltaa vastaan. Perussuomalaisella oikeuskäsityksellä tuosta pitäisi saada vähintään 7 vuotta vankeutta. Maassa maan tavalla eli turkkilaisessa vankilassa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru Vastaus kommenttiin #12

Sillä on syynsä miksi en ole persu. Olin paikalla siksi, koska kaverini olivat joutuneet syyttömänä poliisin kyynelkaasupilveen edeltävänä iltana.

Tiesin kyllä riskin kun menin alueelle, tiesin myös että Turkin viranomaiset antavat mielellään ikuisen porttikiellon maahan, jos jään kiinni.

Sekulaari Turkki on kaikin puolin turvallisempi vaihtoehto länsimaille kuin islamistinen Turkki. Trust me.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #13

Sen tosissaan uskon, että sekulaari Turkki on turvallisempi vaihtoehto.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mites tuo hippikommuunin puolustaminen Suomessa tapahtuu,moniko täällä on mennyt heitä koskaan auttamaan? Etkö todellakaan huomaa mitään eroa kulttuureissa ja sitä kautta ongelmaa yhdistää näitä suoraan jonkin asian suhteen?

Mihin et muuten puuttunut ollenkaan tekstissäsi.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru Vastaus kommenttiin #15

Kulttuurilla on varmasti eroa ja niin on myös virkavallan toimintamalleilla. Suomessa ihmiset ovat yleensä rauhallisempia ja passiivisempia, jota tukee kotimaisen virkavallan yleinen säyseys. Smash Asem ei ole oikein mitään verrattuna siihen, mitä turkkilaiset mielenosoittajat kokivat täällä.

Kulttuurista ja toimitavoista riippumatta Gezi toimi mielestäni hyvänä esimerkkinä mielenosoituksesta, joka osaa käyttäytyä arvokkaasti ja kerätä sympatiaa puolellensa. Suomessa julkinen valta tekee harvoin niin selviä ja nopeita interventioita meidän henkilökohtaiseen elämään, että se synnyttäisi välitöntä vastareaktiota. Suomessa kehitys noudattaa yleensä suuria suuntaviivoja, jonka syklin pituus on useita kymmeniä vuosia.

Turkissa vallanvaihdos tarkoittaa helposti koko yhteiskuntajärjestelmän muutosta. Pari kertaa tämä on johtanut sotilasvallankaappaukseen asti.

Samuli Mikkola

No, ainakin nämä "kiakkovieraat" protestoivat itseään vahvempaa "auktoritettia" tai "eliittiä" vastaan eivätkä heikoja vähemmistöryhmiä kuten maahanmuuttajia tai homoja. Siitä heille pisteet, vaikka en nyt muuten niin välitä.

Matias Härkönen

Millä tavalla homot tai maahanmuuttajat ovat heikkoja? Kaikki tuntemani homot ja maahanmuuttajat on erittäin vahvoja henkilöitä.

Samuli Mikkola

"Millä tavalla homot tai maahanmuuttajat ovat heikkoja? Kaikki tuntemani homot ja maahanmuuttajat on erittäin vahvoja henkilöitä."

Ryhminä he ovat valtaväestöä heikommassa asemassa.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Protestoivat itseään vahvempaa "auktoriteettia"/"eliittiä" vastaan? Hakkaamalla hevosia? Rikkomalla ikkunoita? Vandalisoimalla sattumalta kohdalle osuneita autoja?

Olisi pari kysymystä Samuli Mikkolalle ja Mikkolan kommenttia suositelleelle Juho Joensuulle:

1) Mitähän auktoriteettia tai eliittiä ne rikotut ikkunat ja vahingoitetut autot oikein edustivat? (Korjatkaa toki, jos olen väärässä, mutta minun ymmärtääkseni vandalisoinnin kohteeksi joutuneet autot valittiin täysin mielivaltaisesti, ilman että kuokkavierailla olisi ollut harmainta aavistusta vahingoittamiensa autojen omistajista.)

2) Ovatko herrat Mikkola ja Joensuu todella vilpittömästi sitä mieltä, että ihmisten ja eläinten hakkaaminen on jollain tavoin hyväksyttävämpää/pienempi paha/vähemmän väärin, jos hakkaaja katsoo pahoinpitelynsä kohteen edustavan "auktoriteettia" tai "eliittiä"?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei sitten luetun ymmärtäminen kuulu parhaimpiin vahvuuksiisi? Mikkola ei sanallakaan sanonut hyväksyvänsä sen kummemmin eläinten hakkaamista kuin ikkunoiden rikkomista tai autojen vahingoittamista. Lue kommentin päättävä lause ja mieti, mitä se sanoo ja mitä ei sano.

Samuli Mikkola

Anna Aholan purkaus on täysin asiaton ja leikkii ns. olkinukella, jossa hän kertoo mitä mieltä minä muka olen jostain asiasta ja sitten vaatii siihen vastausta. Melkoisen loukkaavaa.

Mitä tulee "hevosten hakkaamiseen" niin siitähän ei mitään todisteita ole vaan kyse oli iltalehtien revittelemästä yksittäisestä lausunnosta. Uutisia tarkemmin lukemalla selviää, että poliisi ei ole kyennyt yksilöimään väitteitään. Protestin leimaaminen joksikin "hevosten hakkaamiseksi" on juurikin varmin tapa, että tällaiset mielenilmaukset tulevat jatkumaan tulevaisuudessakin. Rikotusta omaisuudesta huolimatta kyllähän protestin kohde oli aivan selvä. Anarkistien keinovalikoimaan kuuluvalla riehumisella haettiin vain tälle alleviivausta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Anna, et saa käypää vastausta Mikkolalta ja Joensuulta. Mikkola paljasti ylenkatseensa homoihin ja mamuihin ja Joensuulta on tuo Sirola-virus pesiytynyt päättäväisesti hatun alle. Tuukka kiteytti molemmilta puolilta melko osuvasti tapahtumat mellakan ympärillä, siitä iso peukku.
Sitten nämä kotikutoiset anarkistit; Joku vuosi sitten näin uutisissa klipin kreikkalaisesta anarkistista, joka otti sellaisella parimetrisellä kakkoskakkosella yhteen poliisin pamppu ja kilpeä vastaan ilman aitaa tai muuta estettä välissä. halko heilui kuin maila superpesis-sarjassa välilyöntiä tapaillen. kiakkomellakkaklipissä jäi vain mieleen lökäfarkkuasusteinen heebo, jolla roikkui ketju kannikan päällä ja jälkeenpäin tuli mieleeni, josko ketjun päässä mahdollisesti oleva simpassi lämmitteli takataskussa vai oliko se kauhistuneena kaivautunut rektaaliin niinkuin vähän korsuun kriisitilamteen ollessa päällä. En tiedä, jompikumpi.

Toimituksen poiminnat

Sivut